Yllättävät taidetapahtumat tavoittivat noin 450 henkilöä Keltinmäen keväässä

Huhti- ja toukokuussa Jyväskylän Keltinmäessä on saattanut törmätä yllättäviin ja hauskoihin taide-elämyksiin. Humakin opiskelijat Sonja Ketelimäki, Sara Sarkkinen, Helena Vepsäläinen, Anni Niemelä ja Helmi Lind järjestivät tempauksia niin Keltimäen Salella, nuorisotalolla, asukastilalla, kirjastolla kuin Keltinmäen kaduilla ja pihoillakin.

Keltinmäen Sale toimi duo Woodbeckerin keikkapaikkana. Taikuri Timo Tiikkanen takoi  hihoista rahaa ja kadotti pelikortteja.  Ostosreissun lomassa saattoi siis kuunnella hetken musisointia tai osallistua taikatemppujen tekemiseen.  Myös stand up –koomikko hauskuutti yhtenä päivänä Salen asiakkaita.

 

Olen upea! -tapahtumassa kuvattiin Keltinmäkeläisiä ihmisiä Polaroid-kameralla. Ihmiset saivat kirjoittaa kuviin miksi ovat omasta mielestään upeita. Otetuista kuvista muodostettiin näyttely Keltinmäen kylätalo Keitaan ikkunaan, jossa kuvat olivat esillä kahden viikon ajan.

Jätti neljän suora –peliä päästiin pelailemaan asukastilan pihassa ja samassa paikassa kokkailtiin Kukkulan keittiö –ruokatapahtumassa.

Puuhakärry kierteli Keltinmäen pihoja ja katuja useampana päivänä ja tavoitti varsinkin nuorempia keltinmäkeläisiä. Saippuakuplat, hula hula –vanteet, ilmapallot ja muut välineet ilahduttivat lapsia.

 

Huhti-toukokuun aikana kohdattiin Keltinmäessä reilut 450 ihmistä. Palaute hauskoihin taidekohtaamiseen oli yksiomaan positiivista ja ilahtunutta. Arkinen ostos- tai kirjastoreissu saattoi saada yllättäviä käänteitä ja maustoi päivän uudella tavalla.

 

Kierrätystyöpaja järjestettiin yhdessä Japa ry:n ja Mustankorkean kanssa. Japalta työpajaa oli pitämässä Anna Sarkkinen lauantaina 22.4. kello 10.30-12.00 Keltinmäen Keitaalla. Keitaalla oli myös samaan aikaan mahdollisuus pelata jätti neljän suora -peliä sekä lapset saivat “Keltinmäki” -ilmapalloja.