Yllätyksiä Jyrkkälässä -tapahtuma ja somekampanja #minunlahioni

Jyrkkälän lähiö on jo itsessään todella poikkeavan yhteisöllinen ja aktiivinen. Nuoria siellä kuitenkaan ei ole vielä juurikaan huomioitu. Päätimmekin, että nuoret olisivat erityiskohderyhmämme, vaikka Yllätyksiä Jyrkkälässä -tapahtumaan voi osallistua jokainen lähiön asukas.

Tapahtuma, joka järjestään 22.4.2017, on kaksiosainen.

Aamulla, klo 08.30–10.00 tutustutaan kaupunkiviljelyyn Jyrkkälänkatu 4:ssä, A-F parkkialueen vieressä olevalla pergolalla. Alueella on tarjolla kahvia, juttuseuraa ja vinkkejä kaupunkiviljelystä.  Asukasyhdistys ja asukkaat ovat hyvin yhteisöllisiä alueella, mutta uusien asioiden alullepano voi joskus olla kankeaa. Näinpä teemmekin “puistoalueelle” kyltin, jossa kerrotaan, kuinka omatoimista viljelyä/istutusta voi toteuttaa. Lisäksi tiedotamme tästä asukkaille.

Päivä jatkuu klo 11.00–15.00 kirjaston ja nuorisotilan alueella. Siellä ohjelmassa on arvontaa, yhteisötaidetta, yllätysesiintyjä, poistokirjamyynti ja kahvittelua.

Tapahtumaa edeltää somekampanja #minunlahioni. Sen teemana on oman lähiön tärkeiden asioiden kuvaaminen ja kuvan lataaminen kilpailuun. Kilpailusta laitetaan mainos Jyrkkälän asukkaiden facebook:iin, tarkoitus mennä myös nuorisotyön somekanaviin sekä kirjaston infotauluun pyörimään.

Arvonta suoritetaan tapahtumapäivänä ja palkinnon voi tulla noutamaan Yllätyksiä Jyrkkälässä -tapahtumapäivänä (mahdollisuus myös postitukseen tms.) Kilpailuun lähetetyt kuvat esitetään kuvavirtana tapahtumassa paikan päällä projisoimalla ne seinään.

Konkreettiset tavoitteet:

  • Asukkaiden tavoittaminen ja osallistaminen
  • Tapahtuman toteutuminen
  • Pysyvän jäljen jättäminen lähiön ympäristöön
  • Positiivisuus omaa ympäristöä kohtaan lisääntyy, samoin asukkaiden viihtyvyys
  • Tapahtumaan osallistuu ainakin 50 Jyrkkälän asukasta
  • Some-kampanjaan tulee ainakin 30 kuvaa

Kohderyhmäkohtaiset sisällölliset tavoitteet:

  • Lapsiperheet: Tapahtumassa mahdollistamme heidän keskinäisen vapaa-ajan kohtaamisensa sekä tarjoamme heille vapaa-ajan tekemistä. Jollekin tapahtuma voi myös tuoda uusia elämyksiä. Tapahtumamme edistää positiivista ajattelua sekä yhteisöllisyyttä.
  • Nuoret ja nuoret aikuiset: Tapahtumamme tarjoaa heille kohtaamista sekä vaikuttamismahdollisuuksia omaan asuinympäristöönsä. He saavat tapahtumasta myös vapaa-ajan toimintaa sekä mahdollisesti jonkinlaista arvomaailmaan liittyvää kehitystä.
  • Seniorit: Tapahtuma lisää niin heidän kuin ympäristönsäkin aktiivisuutta ja sosiaalisuutta sekä yhteisöllisyyden tunnetta. Tapahtuma voi tuottaa myös elämyksiä kohderyhmälle ja parantaa elämänlaatua.

Haluamme että tapahtuman jälkeen asukkaiden yhteisöllisyyden tunne on kasvanut, he ovat tarttuneet heille tarjottuun toimintaan ja näin osallisuutta lähiössä. Toivomme myös, että toimintakulttuuri jää pysyväksi lähiöön.

Työryhmä: Inkeri Pyötsiä, Tuomas Roine, Iida Viljakainen

Uutiset