Biisihautomo – Sanoita oma lähiöbiisi!

Humanistinen ammattikorkeakoulu käynnisti Lähiöbiisin sanoituskilpailun, jossa alan ammattilaisista koostuva raati valitsee sanoitusten joukosta voittajan. Raadissa lähiösanoituksia arvioivat Mira Luoti, Mikko Sarjanen, Maarit Hurmerinta sekä Anja Erämaja. Kilpailu päättyy 30.4.2017. Voittanut sanoitus sävelletään, jaetaan Spotifyssa ja esitetään taiteiden yössä 15.8.2017 Vantaalla.  Lisäksi voittaja saa valita mieleisensä noin 500 euron arvoisista palkinnoista.

Kilpailuun lähtevät sanoitukset lähetetään tänne: https://www.lyyti.fi/reg/biisihautomo. Sanoitukset voi lähettää myös etanapostilla osoitteeseen:

Biisihautomo
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Omasta sanoituksesta saa halutessaan palautetta ennen sen lähettämistä varsinaiseen kilpailuun.  Kilpailuun saa osallistua niin monella sanoituksella kuin haluaa.  Omaa nimeä ei tarvitse käyttää: nimimerkki riittää.

Biisihautomoissa kaikki voivat kypsyttää omia lähiöbiisin sanoituksiaan. Ohjaajina toimivat Vantaan Sanataidekoulun Janette Hannukainen ja Noora Nyyssönen. Biisihautomoihin osallistuminen ei edellytä mitään aikaisempaa sanoituskokemusta eikä mitään taitovaatimuksia ole. Biisihautomoissa on kyse mukavasta ajanvietosta sekä kokeilemisen, osallistumisen ja onnistumisen kokemuksista.Jos Biisihautomossa syntyy valmiilta tuntuvia sanoituksia, ne toki voi lähettää lähiöbiisin sanoituskilpailuun. Lisätietoja seuraavista biisihautomoista: http://lahella-lahiossa.humak.fi/helsinki-ja-vantaa/biisihautomoi/.

 

Seuraavat Biisihautomot:

Tarinointi- ja sanoituksien kirjoituspajat Biisihautomot on nyt kaikki koettu.

Suuret kiitokset kaikille Biisihautomoissa vierailleille!

 

Lähiöbiisin sanoituskilpailun säännöt

 1. Lähiöbiisisanoituskilpailun järjestää Humanistisen ammattikorkeakoulu (jatkossa Humak). Lähiöbiisisanoituskilpailu alkaa 1.1.2017 ja päättyy 30.4.2017 klo 16.00.
 2. Voittajasanoituksen valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Mira Luoti, Mikko Sarjanen, Maarit Hurmerinta ja Anja Erämaja.
 3. Kilpailun pääpalkinto on JOKO Huawein P9 –puhelin (arvo noin 450 euroa) TAI Vip-lippupaketti Flow-Festivaaliin 2017 kolmelle henkilölle (arvo 525 euroa) TAI VIP-lippupaketti Tuska-Festivaaliin 2017 kolmelle henkilölle (arvo 387 euroa) TAI Osallistuminen Heikki Salon vetämään Riimimylly-koulutukseen (arvo 525 euroa). Lippujen mahdollinen loppuunmyynti saattaa rajoittaa palkinnon valinnanvaraa. Lisäksi voittanut sanoitus sävelletään, jaetaan Spotifyssa ja esitetään Taiteiden yössä 15.8.2017 Vantaalla. Sanoituskilpailun voittaja ja neljä seuraavaksi parasta, joille annetaan kunniamaininta ja diplomi, palkitaan Vantaan kaupunkijuhlassa 14.5.2017. Toivomme, että voittajalla olisi mahdollisuus noutaa palkinto paikan päältä.
 4. Kilpailun aihe on lähiö. Aihe kutsuu pohtimaan kokemuksia, muistoja ja tarinoita asuinlähiöstä. Mitä haluaisit kertoa asuinalueesi elämästä ja ihmisistä? Laululyriikan tyylilaji on vapaa eli lauluteksti voi olla esimerkiksi iskelmä, rap, rock, pop tai jazz.
 5. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta sanoittamisesta.
 6. Kilpailuun voi osallistua suomen- ruotsin- tai englanninkielisillä, itse kirjoittamilla ja aikaisemmin julkaisemattomilla lauluteksteillä. Kilpailutöitä ei palauteta.
 7. Laulutekstit voivat olla käsin (selvä käsiala) tai koneella kirjoitettuja.
 8. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Se takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Merkitse oma nimimerkkisi tekstisi yhteyteen. Liitä lähetykseesi erillinen kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkkisi ja jonka sisältä löytyvät oikeat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 9. Toimita kilpailutekstisi 30.4.2017 klo 16 mennessä osoitteeseen ”Biisihautomo”, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Ilkantie 4, 00400 Helsinki tai sähköisesti osoitteessa http://lyyti.in/biisihautomo
 10. Osallistujat antavat Humanistiselle ammattikorkeakoululle luvan julkaista palkitut ja kunniamaininnan saaneet sanoitukset sosiaalisessa mediassa, kotisivuilla ja tiedotteissa. Sanoitusten tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla.
 11. Esittäjällä on oikeus muokata sanoitusta siten, että sanoitus saadaan esittäjän toivomalla tavalla laulettavaan muotoon.
 12. Sanoitusten tueksi järjestetään kaikille avoimia Biisihautomoita, joissa omia tekstejä voi luonnostella ja hioa. Biisihautomoita järjestetään Helsingin ja Vantaan lähiöissä. Alla sanoitustyöpajojen aikataulu:
 13. Tapulikaupungin seurakunta 23.1., Bar Teema Koivukylä 27.1., Nuorisotalo Luuppi Kontula 2.2., 27.2. Tapulikaupungin kirjasto, Hakunilan työttömät Ry 1.3., Kafnetti Koivukylä 7.3., MopoBaari Kontula 9.3., Tuulikontti Koivukylä 4.4., Tapulikaupungin kirjasto ja Hakunilan kirjasto 5.4., Kontulan kirjasto 11.4. ja Ravintola Viva Maria Hakunila 12.4.
 14. Lauluteksteistä on mahdollisuus saada palautetta (150 ensimmäistä osallistujaa). Jos haluat palautetta, toimita laulutekstisi (yksi versio yhdestä laulusta) 15.3.2017 mennessä osoitteessa http://lyyti.in/biisihautomo. Lyhyt palaute, joka keskittyy tekstin vahvuuksiin, kehityskohtiin ja musiikillisuuteen, lähetetään sähköpostitse 20.3-24.3.2017 kello 16.00 mennessä. Katso tarkemmat ohjeet Lähellä Lähiössä -nettisivuilta http://lahella-lahiossa.humak.fi/

Lisätietoja: Antti Pelttari (Humak) antti.pelttari@humak.fi; 0400-349215.

Muista käydä seuraamassa Biisihautomon Facebook-sivuja, niin pysyt mukana!

Biisihautomo on osa LL-hanketta
Biisihautomo on osa Lähellä lähiöissä -hankkeen Lähiö omin sanoin -kokonaisuutta.
instagram-logo
#biisihautomo

 

biisihautomo

 

Uutiset