Naapuribrunssi

naapuribrunssi-4-of-6

Naapuribrunssi on nyyttikestien hengessä järjestetty tapahtuma, johon osallistujat valmistavat itse jotain brunssille sopivaa – tai yllättävää – ruokaa ja tuovat sen naapurustoon yhteiseen brunssipöytään. Naapuribrunssi järjestettiin Vantaalla, Länsimäen nuorisotilalla (Suunnistajankuja 2) lauantaina 3.12 klo 12-15. Tapahtuma toi alueen asukkaat yhteisen ruokapöydän ääreen. Naapuribrunssia markkinoitiin osallistujille neljällä eri kielellä niin verkossa kuin printeissäkin.

naapuribrunssi-5-of-6

Brunssipöytään saatiin lopulta monenlaisia herkkuja, kun jokainen osallistuja toi itselleen tärkeän ruokalajin kaikille jaettavaksi. Osallistujia tuli pitkin päivää paikalle yksin ja porukalla. Kynttilät, kukat ja musiikki loivat kotoisaa tunnelmaa, ja pöytien ääressä päästiin juttelemaan lähiseudun historiasta, arjesta ja totta kai – ruoasta. Ruoasta puhuminen oli hyvä jäänrikkoja entuudestaan tuntemattomien ihmisten kesken.

naapuribrunssi-2-of-6

Naapuribrunssi on osa Humakin yhteistyökumppanin Yhteismaan järjestämää Illallinen naapurin kanssa – toimintakokonaisuutta. Tapahtuma tuo toisilleen tuntemattomia ihmisiä yhteisen brunssipöydän ääreen. Osallistujat pääsevät esittelemään itselleen tärkeitä ruokia, maistelemaan muiden tuomia herkkuja ja mikä tärkeintä – tutustumaan vapaamuotoisesti uusiin ihmisiin.

naapuribrunssi-6-of-6

Tapahtuman tuotannossa tehtiin yhteistyötä alueen keskeisten toimijoiden kanssa. Erityiskiitos Länsimäen nuorisotilalle tilojen tarjoamisesta sekä Länsimäen kirjastolle ja kansainväliselle yhdistykselle yhteistyöstä!
naapuribrunssi-3-of-6
naapuribrunssi-1-of-6

Lue lisää Naapuribrunssista

Facebook-tapahtuma

Lue lisää Yhteismaasta

Tekijät

Yhteismaa:

Jaakko Blomberg

jaakko@yhteismaa.fi

Maria Luhtaniemi

maria.luhtaniemi@yhteismaa.fi

Opiskelijaryhmä:

Oona Marttila  (team leader)
Antti Suniala
Krista Viskari
Maikki Karhia

Valmentajalehtori:

Antti Pelttari

Uutiset