Puuhakärry toi iloa ja yllätyksiä Keltinmäessä

Puuhakärry ilahdutti Keltinmäessä!

 

Tiistaina 18.4. ja perjantaina 28.4. Jyväskylän Keltinmäessä kiersi ihmisiä ilahduttanut puuhakärry. Kärryn toteutti ja suunnitteli Humanistisen ammattikorkeakoulun toisen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Anni Niemelä. Ideana oli luoda kiertävä kärry joka sisältää taidetta ja erilaisia aktiviteetteja. Lopulta syntyi puuhakärry, jossa oli muun muassa saippuakuplia, katuliituja, hyppynaruja, jalkapalloja sekä 6m leveä sateenkaarivarjo.

Itse kärrynä toimi JAPA ry:ltä vuokrattu sähköpyörä, jonka etuosassa oli suuri laatikko. Laatikkoon hankittiin Seppälän Prismasta ja Sokoksen Tigeristä erilaista viihdykettä niin lapsille, kuin lapsenmielisille. Kärry kiersi Keltinmäen keskustan alueella ja ilahdutti niin lapsia kuin aikuisia. Asfalttia koristi ihmisten piirtämät keväiset piirustukset ja ilma oli täynnä toisen toistaan suurempia saippuakuplia, kärry oli kaikin puolin menestys!

Tiistaina 18.4. keli oli kirpeän viileä, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ihmiset olivat ulkona. Pyörällä ei tarvinnut pitkiä matkoja ajaa, kun jo tuli ihmisiä vastaan ja pysähdyttiin leikkimään. Palaute oli yksimielisesti positiivista ja lapset esittivät useaan otteeseen toiveen, että kärry jäisi Keltinmäkeen. Saippuakuplapyssy oli ehdoton hitti niin lasten, kuin aikuisten keskuudessa.

Kärry kiersi Keltinmäessä noin 4 tunnin ajan, jonka aikana tavoitimme noin viitisenkymmentä ihmistä. Puuhakärry oli myös oivallinen tapa kertoa ihmisille Lähellä lähiössä – hankkeesta, sekä markkinoida muita Keltinmäessä tapahtuvia tapahtumia. Niin lapset kuin aikuiset innostuivat maalaaman kuvia asfalttiin ja puhaltamaan saippuakuplia kirkkaalle taivaalle.

Kaiken kaikkiaan kärry oli menestynyt konsepti ja kärryn tavarat jätettiin Keltinmäen Keitaalle, jotta asukasyhdistys tai joku muu vapaaehtoinen, voisi jatkaa kärryä. Erityisesti Keltinmäen päiväkodin päivähoitajat toivoivat kärrylle jatkoa.

Kuvat ja teksti: Sonja Ketelimäki