Pizzaa ja pyöränhuoltoa sujui mallikkaasti Pansiossa

Pizzaa ja pyöränkorjausta osoittautui hyvin onnistuneeksi tapahtumaksi, jonka konsepti toimi erittäin hyvin keväiseen vuodenaikaan ja toteutettiin poikkeuksellisen hyvällä fiiliksellä. Tapahtuman konsepti sai alkunsa opiskelijaryhmän ajatuksesta, että tapahtumassa voisi olla pyöränkorjausta, jolle monella on tähän vuodenaikaan kova tarve. Tähän haluttiin jollain tapaa yhdistää ruoka ja yhteisöllisyys, ja näin syntyi ajatus tapahtumasta, jossa pyöränkorjaus ja pizzanpaisto yhdistettäisiin. Vastaavia pizzapajoja olimme nähneet toteutettavan ulkomailla, joten niistä oli helppo ottaa mallia.

Pizza on jokaiselle tuttu ruoka, jota on helppo soveltaa moneen makuun. Taikinan pyörittely ja täytteiden valikoiminen on mieluisaa hommaa myös lapsille, jotka muodostivat itse asiassa ainakin aluksi tapahtuman suurimman kävijäryhmän. Paikalla kävi poikkeuksellisen paljon lapsia, joista suurin osa tuntui asuvan lähellä ja käyvän Me-talolla usein. Myöhemmin päivällä paikalle uskaltautui myös aikuisia, joista valtaosa tuli pyöränkorjauksen perässä.

Pizzoja varten saatiin sponsoreilta jauhot, hiiva, mausteita ja joitakin raaka-aineita ja tarvikkeita, ja puuttuvat aineet käytiin ostamassa tapahtumapäivänä kaupasta. Pizzapohjan ja ainesten valmistelu sujui tarpeeksi isolla porukalla hyvin leppoisasti ja taikinaa tehtiin useita kiloja. Hyvin organisoidut pizzankokoamispisteet tekivät touhuamisesta hauskaa ja helppoa myös pienemmille leipureille. Me-talo paikkana tarjosi tarpeeksi tilaa ja luontevan paikan ihmisille tulla käymään, ja pizzanpaistoa varten saatiin käyttöön samassa talossa sijaitsevan Cafe Mikaelin tilat.

Pyöräliike Baiks tarjosi pyöränkorjausapua ja välineitä ilmaiseksi paikalle tulleille, ja heidän palveluilleen näyttikin olleen iso tarve. Pyöränkorjaajan luo oli jonoa melkein koko päivän, ja päivän aikana pyöriä tuli korjattua noin 20 kappaletta. Pizzoja tehtiin päivän aikana ällistyttävät 111 kappaletta. Kävijöitä kävi ulkona pyöränkorjauksessa ainakin 20-30, ja pizzanpaistossa kävi neljän tunnin tapahtuman aikana arviolta noin 40 ihmistä. Osa pizzaleipureista teki useamman pizzan ja viihtyi paikalla koko tapahtuman ajan.

Kiitokset Me-talolle tapahtumapaikan tarjoamisesta sekä yhteistyökumppaneille Baiksille, Vihannespörssille, K-Market Pernolle, S-Market Pansiolle sekä Pansion Apteekille. Tapahtuma järjestettiin osana Humakin ja Yhteismaa ry:n Illallinen naapurin kanssa -kokonaisuutta.

Kuvat: Antti Suniala