Musiikkia ostosreissun lomassa Keltinmäen Salessa

Keltinmäen Sale täyttyi torstai-iltapäivällä 20.4. poikkeuksellisesti myös musiikilla, kun Duo Woodpecker viihdytti ohikulkevia asiakkaita monipuolisella ohjelmistollaan. Musiikkiesitys oli osa Lähellä lähiössä -hankkeen tapahtumasarjaa, jonka tavoitteena on piristää Keltinmäen aluetta ja tuoda kulttuuri asukkaiden lähituntumaan ja keskelle arkea. Keltinmäen tapahtumien ideoinnista ja järjestelyistä ovat vastanneet Jyväskylän kulttuurituotannon 2. vuosikurssin opiskelijat.

Salen musiikkituokiot suunnitellut opiskelija Sara Sarkkinen tarkkaili ohikulkevien asiakkaiden suhtautumista yllättävään ja erilaiseen ostosmatkaansa ja huomasi monenlaisia reaktioita. – Tavoitteena on ollut löytää kokeilevia ja uusia tapoja tavoittaa ne ihmiset, jotka eivät normaalisti hakeudu kulttuurin piiriin. Suurin haaste tässä hankkeessa onkin ihmisten tavoittaminen, hän kertoo. Myös Salessa moni asiakas hoitaa ostoksensa nopeasti ja viipyilemättä, mutta on myös heitä, jotka pysähtyvät hetkeksi kuuntelemaan ja vaikuttavat silminnähden hyväntuulisille.

Duo Woodpeckerin laulaja Kaisa Halmemies pitää esiintymistään normaalina taustamusiikin esittämisenä, eikä kaipaa asiakkailta isoja huomionosoituksia. – On hauskaa katsoa ihmisten reaktioita odottamattomaan tapahtumaan ja hyvällä meiningillä tätä tehdään, hän kertoo. Duon toinen laulaja ja kitaristi Antti Korhonen kertoo musiikin valinnasta, että mukaan valikoitui tuttuja suomalaisia kappaleita, mutta paljon myös kappaleita muilla kielillä, joita monikulttuurisella Keltinmäen alueella puhutaan.

Kuva ja teksti: Heli Reinikainen