Tarinoita Kontulasta

Eilisillan Biisihautomossa oli tunnelma niin korkealla, että piti lähes varoa, ettei ovea avatessa päästä tarinoita pölähtämään ulos sohjoiseen säähän. Lämpö pysyi sisällä yhdessä Kontulan ostarin olohuoneessa, Mopobaarissa.

Saimme kuulla sanoitushautomon aikana kalevalamittaa, juttuja ostarin kulkijoista, kuten ilmapalloja muotoilevasta taikurista ja askeleiden mittaajasta. Ostarin feng shui oli jo valmiissa sanoitustekstissä, kuten myös kontulalainen rakkaus. Saimme kuulla, että alueella kisailee usein rusakoita ja kettuja, lapsille on leikkipaikkoja ja muutenkin kuulimme Kontulasta paljon hyvää. Monikulttuurisuus nähtiin monin tavoin ja samoista paikoista saattoi olla useampikin kokemus. Näkökulmaeroja saattaisi syntyä eri aikoina muuttaneiden kesken ja tapahtumat jäävät pitkäksi aikaa muistiin päätyen mielikuvaksi määrittämään koko lähiötä. Lopputulemaksi saatiin, että tämän päivän Kontula on varsin mukava lähiö asua.

Väkeä piisasi, kun tupa täyttyi 15 henkilöstä. Railakas keskustelun porina laantui välillä keskittyneeseen kynien suhinaan papereilla, kun hahmoja, paikkoja, Kontulan hyviä puolia ja kehittämisen paikkoja kirjattiin oikein tohinalla ylös. Tekemisen meininkiä oli ja terveiset vastaanotimme ihan Tampereelta ja Karjalasta asti. Tarinoita ja tekstejä jaettiin porukalla raikuvien suosionosoituksien väleissä. Puheita kuultiin, toisiamme kiiteltiin ja kannustettiin. Paitsi, että menoa ja meininkiä riitti kirjoitusrintamalla, olivat innostuneet kirjoittajat tehneet kokonaista neljä tekstiä valmiiksi ennen paikalle tuloa. Nyt olisi siis Kontula-biisejä vaikka muille jakaa.

Lämminhenkisestä tekstihautomosta kävivät nauttimassa myös Mtv3 ja Helsingin Sanomat.

Isketään juttua seuraavaksi huhtikuussa!

Biisihautomon ja LähiöBiisi-sanoituskilpailun Facebook: https://www.facebook.com/biisihautomo

Lisätietoa, kuten kilpailun ohjeet ja palkinnot löydät nopsaan klikkaamalla tästä: https://lahella-lahiossa.humak.fi/helsinki-ja-vantaa/biisihautomoi/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.