Improlauluja Hakunilasta

Hakunila näyttäytyi eilisessä Biisihautomossa 1.3. koiraystävällisenä ja rauhallisena asuinlähiönä, jossa on paitsi hyvää marjamaastoa, myös legendaarinen Pavi, Fasu eli Fazerin tehdas keksitaloineen sekä sikala. Katsoimme tätä Mallasmäeksikin kutsuttua lähiötä vanhalta Vaaralan kansakoululta, jossa nykyään toimii Hakunila-Länsimäen työttömät ry. Ikkunasta näkyi kehäkolmosen vilinä.

Eilinen oli improvisaatiokappaleiden aikaa. Saimme kuulla yhdessä koostettuja ja hautomo-ohjaajan esittämiä improbiisejä Hakunilasta useita, mikä mahtava meininki meillä olikaan! Moni paikalla ollut oli asunut pidemmän aikaa Hakunilassa ja tunsi alueen hyvin, niinpä yhdessä kerätyistä sanalapuista löytyi mitä mielenkiintoisempia ja mukavampia sanoja, tarinoita, paikkoja ja henkilöhahmoja paikallisista piireistä. Kuvan laskiaispulla liittyy tapaukseen. Laskiaisen jälkimainingeissa päätimme tehdä osallistavaa vaihtokauppaa: pulla sanasta, joka kirjoitettiin pöydän paperiliinaan. Kävijälaskuri taisi kilahtaa 21:een, joista aktiivisia lähiösanoittajia oli kourallinen, väen vaihtuessa aina muutama henkilö kerrallaan.

Biisihautomo-sanoituspaja sai tällä kertaa myös tavallisesta poikkeavia, erityisiä vieraita, sillä ensimmäistä kertaa paikan päällä oli myös median ammattilaisia. Basso Median väkeä ja Yle Radio Suomen toimittaja vierailivat jutunteossa.

Seuraavat lyriikkapajat ovat ensi viikolla, tiistaina 7.3. klo: 12-14 asukastila Kafnetissa, Koivukylässä sekä torstaina 9.3. klo: 18-20 Mopobaarissa, Kontulassa. Lämpimästi tervetuloa fundeeraamaan lähiöjuttuja kirjoittaen!

Pysy Biisihautomoiden ja LähiöBiisi-sanoituskilpailun mukana sosiaalisessa mediassa: Facebookissa https://www.facebook.com/biisihautomo/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/biisihautomo/ @biisihautomo #biisihautomo

Tekstin jättö kilpailuun tai kommentointipalveluun tapahtuu tämän linkin takaa: https://www.lyyti.fi/reg/biisihautomo

Sanoituskilpailun säännöt ja palkinnot löydät täältä: http://lahella-lahiossa.humak.fi/helsinki-ja-vantaa/biisihautomoi/

Rohkeasti mukaan, sillä tyyli on vapaa – mistä sitä tietää jos juuri sinä oletkin ensi kesän lähiöhitin sanoituksen takana! Tuomaristossa tekstejä lukevat Atomirotta Mikko Sarjanen, Maarit Hurmerinta, Anja Erämaja ja Mira Luoti. Voittajateksti muun muassa sävelletään oikeaksi musiikkikappaleeksi. Luvassa voittajalle on myös muita palkintoja. Aikaa osallistua on vielä noin kaksi kuukautta, 30.4. asti. Kipin kapin kirjoittamaan siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.