Biisihautomo vieraili Tapulin kirjastossa

Sanoituksien ideointi- ja kirjoittamispaja Biisihautomo purjehti eilen iltapäivällä 27.2. Tapulikaupungin kirjastoon ja ankkuroitui lukunurkkaukseen. Vaikka mukaan uskaltautui vain yksi henkilö, oli käynnissä oleva keskustelu niin inspiroitunutta, että  lähiöbiisien aiheita ja aihioita syntyi nopeasti nelisen kappaletta. Biisihautomo sai yhden uuden ystävän.

Tapulikaupungissa puhuimme siitä, miten tähdet eivät aina kaupungissa näy. Niitä on kiinnostava tutkia, onhan niitä erilaisia. Silti joskus voi käydä niin hyvä tuuri että ne näkyvät valojen seasta – tai jopa revontulet. Keskusteltiin myös lattarilajeista, miten niitä onkaan niin paljon ja kuinka päällepäin tunnekylmä suomalaisuus voi muualta tulleelle olla puhuri päin kasvoja. Ja jos rap-musiikki pitäisi sanoa toisin sanoin, olisi osuva kuvailu vaikkapa ”kerrottua protestitarinaa”.

Seuraavaksi Biisihautomon hengessä sanoituksia rustailemaan pääsee jo huomenna keskiviikkona 1.3. Hakunilassa. Vanhalla sivukoululla toimivassa Hakunila-Länsimäen Työttömät ry:n tiloissa ideoidaan lähiöbiiseien tekstejä klo: 11-13.

Vilskettä ja vilinää on luvassa tulevissa Biisihautomoissa, sillä olemme saaneet useamman median huomion tällä konseptilla. Annetaan hyvän fiiliksen levitä!

Seuraavat lähiösanoituksien hauduttelut poreilevat:

  • Hakunila-Länsimäen Työttömät ry:n tiloissa vanhalla Hakunilan sivukoululla 1.3. klo: 11-13
  • Koivukylän asukastila Kafnetissa 7.3. klo: 12-14
  • Kontulan ostarilla Mopobaarissa 9.3. klo: 18-20
  • Koivukylän asukastila Tuulikontissa 4.4. klo: 9-11 
  • Hakunilan kirjastolla 5.4. klo: 17:30-19:30 sekä samana päivänä 5.4. klo: 16-18 Tapulikaupungin kirjastolla
  • Kontulan kirjastolla 11.4. klo: 17-19
  • Hakunilassa Ravintola Viva Mariassa 12.4. klo: 20-22

Jos haluat palautetta tai osallistua suoraan LähiöBiisi-kilpailuun omalla sanoitustekstilläsi onnistuu se näppärästi osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/biisihautomo

LähiöBiisi-kilpailuun voi osallistua olitpa sitten kokenut tai kokeilija. Tyyli on vapaa ja osallistumiskielet suomi, ruotsi ja englanti. Kilpailutekstisi tuomaristossa lukevat tietenkin ammattilaiset Mira Luoti, Mikko Sarjanen, Anja Erämaja sekä Maarit Hurmerinta. Kilpailu on avoinna 30.4.2017 asti.

Käy kurkkaamassa tarkemmat ohjeet ja myös palkinnot: http://lahella-lahiossa.humak.fi/helsinki-ja-vantaa/biisihautomoi/

Biisihautomoiden ja LähiöBiisi-kilpailun Facebook: https://www.facebook.com/biisihautomo

Instagram: @biisihautomo #biisihautomo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.